Afwijkende staart-->krulstaart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Hallo allemaal,
Onze pup is januari geboren. Vandaag zijn we gaan kijken. Een pup heeft een afwijking aan de staart en ik vroeg me af of iemand er ervaring mee heeft. Een van de pups heeft een krul staart. Als je zo kijkt lijkt het net een stompje. Het staartje zit echt helemaal opgedraait. Staartje wordt wel gebruikt en pup is verder gezond. Wat voor consequenties heeft dit straks als volwassen hond? En heeft iemand hier foto's van?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Zou, tevens op afwijking in ruggengraat kunnen wijzen.
Persoonlijk zou ik deze pup niet nemen vooraleer een dierenarts (mijn eigen dierenarts dan uiteraard) kan bevestigen dat alles in orde is.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Rasta heeft ook een staartfout, niet extreem en hij heeft er verder geen last van (kwispelt er gewoon mee) dus ik maak me er ook niet druk om.
Werd juist verliefd op hem vanwege zijn malle staart die dus links hangt over zijn kont.

Terry (Gast)

Het ligt er aan wat je met je hondje wil doen.

Shows lopen word moeilijk.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Volgens mij heb je bij zo'n dichte krul, die dus echt helemaal tegen de huid is gedraait, ook kans op een ingegroeide staart. Bij Engelse en Franse bulldogs zie je dat wel gebeuren.

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

De pup is nagekeken door een dierenarts. Ze gaat zelf voor een second opinion naar een andere dierenarts. Ze wil voor de volle 100% zeker weten dat de pup verder gezond is en of het problemen gaat geven. Wij willen zelfs geen show gaan lopen met de hond. Maar ik schrok er van dat het zo erg was. Ik ken ook wel de bekende knik staart.
De pup was een van de kleinste, nu nog. Eet/drinkt verder goed. Maar gezien ze ook achter loopt twijfelt de fokker ook. Vandaar dat ze nog eens naar een andere dierenarts gaat.
Welke pup we krijgen, hangt af van de karakter test. Dus het wil niet zeggen dat we krulstaartje ;-) krijgen. We moeten nog 4 weken en 3 dagen wachten op de test. Daarna mogen we haar gaan halen en weten we welke we kunnen kiezen :-)

Volgende forumvraag: Hond vs Kitten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^